torstai 23. elokuuta 2012

Kuinka purkaa tukahdutettuja tunteita


Eräässä yhteydessä minulle todettiin, että minussa on paljon tukahdutettua tunnetta ja ajatusta, eikä kanavaa niiden purkamiselle. Niin totta. Tunnen sen painon ja puristuksen jokaisessa solussani. En vain tiedä, mitä tehdä. En edes välttämättä tiedä, mitä ne tunteet ovat. Tiedän ja tunnen vain, että jotain on ja paljon, eikä se löydä tietä ulos. Mitä siis tehdä?

Koen yhdeksi peruspiirteekseni luovuuden. Tämänhän pitäisi olla erinomainen keino tunteiden ja ajatusten kanavoimiselle. Miten luoda sille suotuisat puitteet nykyisessä elämäntilanteessa, jossa jo nyt tasapainottelen kahden täyden maailman välissä? Tarvitsen aikaa ja rauhaa päästäkseni siihen flow-tilaan, jossa tunteet ja ajatukset lähtevät purkautumaan ulos muodossa tai toisessa. Mieluiten se olisi se aamu, jolloin olen kaikin tavoin parhaimmillani, avoimena.

Musiikki. Sen kuuntelu, siihen uppoutuminen. Se jäi todella pitkäksi aikaa unholaan ja on vasta nyt tulossa takaisin. Havahduin siihen keväällä yhdellä keikalla. Musiikki on aina toiminut jonkinlaisena tulkkina ja väylänä tunteilleni. Mutta sekin tarvitsee oman tilan ja rauhan. Kuulokkeet korviin ja vetäytyminen omaan kuplaan.

Tunteet ja vastakaiku niille. Yhdessä jaetut tunteet.

Annoin tämän tekstin tulla tähän sen ihmeemmin miettimättä ja taisin juuri oivaltaa jotain. Enkä pysty kirjoittamaan enempää juuri nyt.

Olisi mielenkiintoista lukea muiden ajatuksia ja kokemuksia tukahdetuista tunteista ja kuinka ne saa ulos.

4 kommenttia:

 1. Joskun on auttanut kun on ajatellut mistä kauan sitten nautti ja raivannut samalle tekemiselle ajan vaikka väkisin. Se, että katkaisee kierteen, jossa tuntuu että happi loppuu ja vaikka vain hetken tekee, jotakin raikastavaa voi muuttaa oloa paljonkin.
  Välillä se voi olla rauhoittumista, välillä taas tekemistä. Yleensä, jos on oikein rehellinen itselleen niin saa kyllä langan päästä kiinni, mistä voisi aloittaa..
  pohtii norppa :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaminen on miulle se,mitä miten asiat parhaiten saan ulos. Mutta miten päästä siihen tilaan,että ne tunteet saa kirjoitettua- on isompi hankaluus.
  Se ei ole automaatio, sillä ne tukahdetut ovat usein niitä vaikeita,kipeitä ,salattuja tai jopa asioita- joita häpeääkin. Piilottelee itseltään, saati sitten toisilta.

  Mikä laukaisee sen olon,tilan,että saa/löytää rohkeuden ihan rehellisesti kirjoittaa,kertoa itselleen ja tarvittaessa jopa muille.
  Tuo on haaste.
  Keinoina voi toimia liikunta, jopa joskus alkoholi, musiikki- hämmentävän moni ja erilainenkin asia. Tunnetilan vaan pitää olla oikea, kohdeyleisön luotettava ja oman olon jollain tavalla tuettu ja turvallinen.

  VastaaPoista
 3. Sainpas ajattelemista oikein Olan Takaa!
  Täysin tunnistan tukahdutuksen haljettavan painon
  milloin missäkin kohtaa itseä.
  Jostain syystä olen lakannut (toistaiseksi toivottavasti)
  yrittämästä asian oikaisua.
  Liene suurin syy miltei päivittäisiin päänsärkyihin...

  Teen muutoksen.
  Nyt on kaiken lisäksi AINA paras aika. :)

  Kiitos rehellisestä ja osuvasta ajatusvirrasta! :))

  VastaaPoista
 4. Kiitos erinomaisista kommenteista!

  VastaaPoista