keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Tarina päivässä: kaksi asiaa

Kahta en vaihda...

toinen on tämä Turun sinappi. Tai no, en itse asiassa ole ihan turhan tarkka sinappini suhteen. Aivan yhtä hyvin se voi olla Kotisinappia, Auran sinappia tai mitä nyt sattuu saatavilla olemaan. Sinapista kahdessa asiassa ei vain voinut luopua, koska siitä on syntynyt yksi traagisimmista lapsuusajan traumoistani, ja joka on viilletty auki lähes joka kerta, kun äidin ruokapöytään asti päässyt vävykokelas on ottanut sinappituubin käsittelyynsä. Se on nimittäin niin, että väärästä kohdasta rutistettu sinappituubi sinetöi kokelaan kohtalon. Miehessä, joka kohtalokkaan virheen tekee, ei kerta kaikkiaan voi olla mitään hyvää, jos niin yksinkertaista asiaa ei osaa. En tiedä, onko äidin sinappitesti pätevä vai miksi satun olemaan uusioneiti? Ehkä äiti on oikeassa, koska arvatkaapa onko sitä kokelasta ohjeistettu jo etukäteen testin varalta, joten oppimiskyvyssä on ainakin ollut puutteita.

Ja toinen on...

tulin hetki sitten siihen tulokseen, että mainoslauseen on keksinyt mies. Vain mies voi tyytyä kahteen ei-vaihdettavaan asiaan. Naisella tulee valinnan vaikeus. Jos toinen on jo uhrattu sinappiin, niin toiseen virheeseen ei ole varaa. Valitsen siis terveyden. Terveyden merkityksen tajuaa vasta, kun sen on menettänyt. Onneksi sain elää fibromyalgian kanssa melkein kymmenen vuotta, koska nyt kun se on poissa, osaan arvostaa kivuttomuutta ja terveyttä paljon enemmän.

Mitä kahta asiaa sinä et vaihtaisi? Saa valita jotain parempaa kuin sinappitestin.

24 kommenttia:

 1. Voit hitsi... minulla olisi kyllä juuri nyt myös tuo terveys aika tapetilla ja ehdoton.

  Toinen kai olisi sitten itsestänselvästi nuo ihanat kamalat pojat.

  Sinapista taas ei ole niin väliksi, sitä melko hintsusti kasvissyöjäperheessä kuluu. Enämpi ollaan ketsupin ystäviä...

  Toivottavasti herra F pysyttelee poissa vastakin. Nimimerkillä Herra A(ltistus) aiheuttaa päänvaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveys on kyllä ehdoton, vaikka ei tapetilla olisikaan. Sen vaan muistaa silloin paremmin, kun ei ole terve.

   Minäkin voisin vaihtaa sinapin ihanan kamalaan tyttöön ja vesinokkaeläimeen sen sisällä. Nehän lasketaan toistaiseksi yhdeksi.

   Ei pitäisi ottaa liian ylimielistä asennetta herra F:ää kohtaan, mutta uskon löytäneeni ne avaimet, joilla saan sen pidettyä poissa. Yksi varsin hyvä on se, että treenaa tarpeeksi usein itsensä kipeäksi. Silloin ei voi olla täysin varma, että johtuuko kivut treenaamisesta vai äffästä, mutta aina ne tulkitsee ensimmäisistä johtuviksi.

   Kunpa se Herra A lakkaisi aiheuttamasta päänvaivaa.

   Poista
 2. Terveys on todistettavasti mennyt jo. Sinappia kuluu kasvissyöjällä tosi paljon - mitä on kärtsätty ruisleipä ilman juustoa, sinappia, tomaattia ja tandoor masalaa: n. 9 vuoteen EI YHTÄÄN MITÄÄN! *tarvitsi nuo huutomerkit*

  Kahta, jota en vaihda: no en vaihda niitä kahta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sitä hyviä kahta vaihtamaan.

   Kuulostaa muuten vallan maittavalta kärtsätyltä ruisleivältä. Sitä pitää ainakin kokeilla. Kärtsätäänkö tomaattikin? Tai siis kun saan iho-oireita raa'asta tomaatista, mutta en kärtsätystä, niin haittaako jos sen kärtsää?

   Poista
 3. Terveys on mennyt jo täälläkin, mut jos se olis niin en vaihtais, nyt totean, etten vaihda sitä terveyttä joka on saavutettu koko perheelle, me kun ollaan harvinaisen sairasta porukkaa... Ja toinen mitä en vaihda olisi kai sitten lukeminen, jos mennään ihan sen ajatuksen mukaan mikä ensimmäisenä päähän pälkähti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liika miettiminen johtaa vaikeuksiin. Olosuhteisiin nähden saavutettu terveys on hyvä. Lukeminen on tärkeää myös mulle, joten siitäkään en helpolla luopuisi.

   Poista
 4. Mä oon ihan sairaalloisen tylsä... terveys meni jo, ja työ ja moni muukin. Lapsia ja miestä en vaihtais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on jotenkin selviö. Ei kai kukaan omiaan vaihtaisi, mutta miesten kanssa on nykymaailmassa vähän niin ja näin. Onneksi sinulla on mies, jota et vaihtaisi. :)

   Poista
  2. Neo rakkaani, miksi meidän kanssa on vähän niin ja näin?

   Poista
  3. Riippuu vähän siitä, että onko kysymys yleisestä trendistä vaiko minun henkilökohtaisesta syystäni. Yleinen trendi on, että liitot ei kestä, joten ilmeisesti niiden kanssa on vähän niin ja näin. Lapsiakin toki huostaanotetaan paljon, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin miehiä laitetaan kilometritehtaalle. Henkilökohtaisesti taas en en ole vielä kohdannut sellaista maailman ihaninta ja kivaa tai sellaista suhdetta mieheen, jossa molempien mielestä toinen kannattaa pitää siinä lähellä. Siis sellaista, joka ei mennen tullen ja palatessa kokeile vain rajojani ja kuinka pitkälle rakkautta riittää. Sitä ei nimittäin riitä tiettyjen rajojen ylittämisen jälkeen.

   Poista
 5. Mie sanon,etten kameraa ja kirjoittamista.

  Ja mie en puhu noista mitä tietenkään en vaihtaisi.
  Lapset on liian helppo juttu tähän miulle, ja kun niitä on kaksi, niin ne mun kaksi menis jo siinä. Saahan tällain tehdä? Ainakin tein :-)
  Ja si en vaihtais muutamaa ystävää- no ei niitä enempää olekaan. Terveydestä ei kannata puhua, eikä Hra.F edes kuiskaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oletettaisiin, että kaikki perusasiat on itsestään selviä, niin "tein ite" -luovuus olisi mullakin ihan ykkössijalla. Kyniä ja paperia pitää aina olla käden ulottuvilla, jotta voi toteuttaa itseään kirjoittaen tai piirtäen.

   Ilman ystäviä elo olisi kovin paljon totisempaa. Niistäkään en luopuisi. Luottoystävät varsinkin on <3

   Olet oikeassa, Hra F. kuulee pienimmänkin inahduksen, joten siitä ei kannata kovasti puhua eikä edes hiljaa.

   Poista
 6. Vapautta en vaihtaisi. Mutta mikä ihme se toinen sitten on... Luontoa varmaan eläimineen, kasveineen, taivaineen, vesineen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Vapautta ja luontoa tulee monesti pitäneeksi itsestäänselvyyksinä. Nekin ovat terveyden lisäksi asioita, joita osaa arvostaa vasta, kun niitä ei ole.

   Poista
 7. Terveydestä ja taloudellisesta turvasta (ja tähän luetaan työpaikka ja hyvä ruoka) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taloudellinen turva syntyy hyvin pitkälti työpaikasta ja tuo myös hyvää ruokaa. Tärkeä pointti tämäkin, koska ilman sitä joutuisi jatkuvasti stressaamaan kaikenlaisista asioista ja niiden pelkästä uhastakin. Mitä sitten, jos tapahtuu sitä tai tätä, mikä maksaa? Joidenkin taloudelliseen tilanteeseen voi tuoda jännitteitä jo sekin, että hammastahna tai vessapaperi loppuu.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Jos ei juo kahvia, niin saako silloin töissä ollessaan pitää kaffepausseja? Meidän kuppilassa saa nauttia myös omia juomia. ;)

   Poista
 9. Ainii, kysymyksii piti vastata... Miks sä aina kysyt niin vaikeita.... No, ekaks; tätä elämää ja ku terveys on jo kuralla, ni tokaks sit tätä tän hetkist kivutonta tilaa, joka tosin on kemian avulla saavutettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tämä olisi ollenkaan vaikeaa, ellei pitäisi valita vain kahta.

   Elämä on hyvä valinta. Se on siitä kiva, että vaikka se olisi millainen, niin se on silti ihan oma. Olisi siis kovin hyvä, jos osaisi sitä arvostaa, kuten sinä.

   Terveys on oikeastaan aika venyvä käsite. Se, että on olemassa jokin sairaus, joka vaatii lääkitystä ei tarkoita tietenkään sitä, etteikö voisi kokea olevansa terve verrattuna johonkin toisen kivuliaampaan hetkeen. Eli jos jonkun sairauden on riesakseen saanut, niin pitäisi osata iloita niistä hetkistä, kun se riesa ei ole niin suuri. :)

   Poista
 10. En vaihtaisi pois tähän asti elettyä elämääni sillä olisin paljon kokemus köyhempi ihminen ja näin ajattelisin vieläkin suppeammin kuin nyt.
  Toinen asia on ne ohikiitävät, kivuttomat minuutit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemukset ovat rikkaus, kun osaa ottaa huonommatkin kokemukset hyvällä asenteella vastaan. :)

   Niin, ne kivuttomat. Soisin sinulle, että kestäisivät kerta kerralta pidempään.

   Poista
 11. Minä en vaihtais synnyinmaata. Eka meinasin kirjottaa, jotta kotimaata, mutta kun siitä toisesta maasta kotina jo haaveilee, niin se ei kai pidä ihan paikkaansa.

  Ja koska omat lapset on selviö, eikä niitä lasketa, niin toisena en vaihtais tätä vähän pöhköä mielikuvitustani. (joskus kyllä vois)

  Fazerin sininenki vois olla kova pala vaihdettavaks..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Synnyinmaa tai omat juuret on tosiaan tärkeät, vaikka asuinmaata vaihtaisikin.

   Pöhkö mielikuvitus on myös rikkaus, jota ei kannatakaan laittaa vaihtoon.

   Fazerin sinisestä ja Hk:n sinisestä luopuminenkaan ei tee tiukkaa mulle. Suklaata tosin tarvitaan aina silloin tällöin. ;)

   Poista