perjantai 4. tammikuuta 2013

Tarina päivässä: Näkökulma täältä

Näkökulmista on runsaudenpula. Ei tiedä, mihin niistä tarttuisi vai tarttuisinko kurittomuuttani useampaan. 

Mieli kiroaa ihmisiä, joilla on paljon, mutta vähästäkään ei olla valmiita luopumaan. Se olisi muka teennäistä ja siksi sekin vähä olisi revittävä köyhien ja työläisten selkänahasta. Tottahan se on, että se olisi teennäistä, koska on kohtuutonta odottaa, että ihmiset, joilla ei ole mistä antaa tekisivät saman noudattaen johtajien antamaa mallia. Yläfemma Sauli Niinistölle oman palkkionsa leikkaamisesta, vaikkei paljon puhuttu palkka-ale vieläkään saa minussa muuta aikaan kuin inhonväristyksiä. Kyllä ne herratkin saisi edes joskus osallistua.

Kroppa puolestaan huutaa hoosiannaa. Osittain itse aiheutetusti, osittain raukeailmeisen saunanraikkaan maksetun miehen ystävällisellä avustuksella. Kehosta ei löydy ainuttakaan lihasta, joka ei sattuisi. Eilen toiveikkaana kävin kokeilemassa, josko se lähtisi sillä, millä on tullutkin. Ei lähtenyt. Illalla uudestaan, kun kaikki ne uutena vuotena humalapäissään tänä vuonna uuden elämän aloittaneet ovat poistuneet. Kannatan lupausta, mutta ahdistun siitä, että heillä ei ole käytöstapoja ja kykyä ottaa muita huomioon. Yleensä, kun joku jättää pyyhkeensä ja juomapullonsa johonkin kohtaan, se ei tarkoita, että "tässä olisi yksi paikka, ota se". Sen sijaan se tarkoittaa, että tavaroiden omistaja on noutamassa välineitä ja on "varannut" kyseisen paikan itselleen. Naapureiden tonteille ei myöskään kuulu levitä, vaan ne omat välineet pidetään omalla tontilla. Mistä tuli mieleen, että ne merkit lattiassa ovat siellä ihan tarkoituksella. Kylki kyljessä on kiva kyhjöttää vain, kun samaan aikaan ei heiluttele painoja. Onneksi tosissaan olevat ottavat opikseen jo muutamasta kolhusta ja heihin heitetystä pahasta silmästä epäuskoisine pään pudistuksineen. Oppimiskyvyttömiä ei enää parin kolmen viikon päästä edes salilla näy, ainakaan ennen seuraavaa tammikuuta. Kohta alkaa jo helpottaa. Siihen asti jättänen sittenkin ryhmäliikunnan, kuten pumpin, välistä ja pumppailen vaan salin puolella aikoihin, jolloin heitä ei siellä näy.

Te kaikki, jotka aloititte liikunnan vuoden vaihteessa: ottakaa se herne pois nenästä. Olen kärjistänyt ihan hurjasti, mutta kun tämä tapahtuu joka vuosi. Ja ne muutamat epäsikiö luuserit vaan saa veren kiehumaan. Toivon silti, että pidätte hyvästä päätöksestänne kiinni ja jatkatte vielä helmikuussakin - jopa sen jälkeen. Se on oikeasti hyvä lupaus pidettäväksi!

8 kommenttia:

 1. Hahaa, jostain syystä tiedän mistä puhut. ;)

  Meillä ei muuten ole mitään merkkejä lattiassa. Pumppitunnilla se oma tila on helppo ottaa hallintaan (ainakin mikäli joku ei pölli sitä), kun vaan asettaa ne steppilaudan ja painot siihen, mutta jollain toisella jumppatunnilla on tosi ahdistavaa, kun vaikka tilaa olisi toisella puolen salia vaikka kuinka paljon, niin silti aina joku aloittelija tulee ihan iholle. Olen aina ihmetellyt, että onko minussa joku magneetti. Venyttelytunnillakin joku tunkee aina väkisin sen mattonsa siihen käsivarrenmitan päähän, vaikka kauemmaskin mahtuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilemättä tiedät. Sama ryntäys taitaa olla kaikilla saleilla aina tammikuussa. ;)

   Musta se on yksi huvittavimmista asioista, että koulussakin kaikki haluavat takariviin. Sama tapahtuu ohjatuilla ryhmäliikuntatunneilla. Puolet salista on tyhjillään, kun takaosaan on ahtaunut jokainen, vaikkei siellä tilaa niin olisikaan. Tapahtuuko sitä teilläkin?

   Poista
  2. Tapahtuu.
   Mä itse haluan aina ikkunan viereen, koska jotenkin tykkään siitä avaruuden tunteesta, että näkee muutakin kuin sen hikisen salin. Sitten on näitä tyyppejä, jotka tulevat ikkunan viereen, mutta sulkevat sälekaihtimet. Eikö sitten voisi mennä sinne keskemmälle, salia jos ei halua, että kukaan ulkoa näkee tai ei itse halua nähdä ulos...

   Poista
  3. Se on kanssa toinen ihmisryhmänsä. Itse en välttämättä tunge ikkunan viereen, mutta tykkään päivän valosta sen verran paljon, että soisin niiden sälekaihtimien pysyvän auki. Paitsi jos aurinko posottaa siitä syystä suoraan silmiin. :)

   Poista
 2. Voi kyllä! Nuo uudenvuodenlupaajat... samaa asiaa sivusin omassakin blogissani (yrittäessäni kynsin ja hampain etsiä hyviä puolia siitä, että en viikkoon pääse kuntoilemaan). Minun salillani on vieläpä tammikuussa tosi houkutteleva liittymistarjouskin. Ja kun siellä on ennestäänkin ne prime timen pumpit niin täynnä, että ohjaajakin joutuu tekemään koko ohjelman pelkillä yksillä vitosen levyillä, kun loput täytyy jakaa jumppaajille, että edes jotain riittäisi jokaiselle. Kyllä siellä tietenkin on tietty maksimimäärä jumppaajia, joita kerralla tunnille otetaan, mutta minusta siinäkin olisi vähän pienentämisen varaa... Kyllä hirvittää jossain body combatissakin kun ollaan silleinä suolassa, että mitäs jos tuo tuossa vieressä onkin varsinainen rytmikone ja täräyttää tömäkän kiertopotkun päähäni juuri kun itse olen kumartuneena takapotkuun tms.

  Mutta, kuten itsekin toteat, liikunnan ilo on ihan huikeaa iloa, ja suotakoon se kaikille. Kyllä sopu sijaa antaa, ja ajan myötä homma tasoittuu. Sitä odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin keksitty, miksi kannattaa olla kipeänä juuri pahimpaan ryysisaikaan. Onhan se tietenkin selvää, että myös kuntosalit käyttävät kaikin keinoin hyväksi ihmisten uuden elämän aloittamisen liittymistarjouksilla. Niin minäkin tekisin, jos olisin kuntosalin omistaja.

   Olen samaa mieltä siitä, että niitä ryhmäkokoja voisi hiukan kutistaa, kun ahtaaksihan siellä käy. Vaikka tietenkin on kivaa, että moni pääsee mukaan.

   Sopu tilaa antaa, mutta kun sen sovun löytymiseen menee hetki. Siihen tosin auttaa se, että monet jäävät pois jo alkumetreillä. Ja loput untuvikot oppivat "tavoille".

   Poista
 3. EeKoohon ei ilmeisesti pääse töihin ennen kuin on keksinyt älyttömimmän jutun, minkä julkisuuteen voi antaa lausunnoksi. Nykyisin en meinaa uskoa, että meinasin hakea EK:n hermokeskukseen joskus mielenhäiriössä duuniin... Pelkkä ajatuskin puistattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänen aika sentään millaisia mielenhäiriöitä sitä on liikkeellä. Onneksi meni ohi ennen kuin hait. Tai sitten eekoosta olisi ansiostasi tullut sittenkin hyvien ja ajattelevaisten ihmisten paikka. :)

   Poista