lauantai 12. tammikuuta 2013

Tarina päivässä: yllätys

Kampaamo Avantgarde Turussa järjesti eilen Sex till sex-tapahtuman kampaamossaan. Idea oli loistava. Kampaajat saivat toteuttaa värjäyksiä leikkauksineen 12 tunnin ajan ja mallit otettiin jonotusperiaatteella. Työt tehtiin veloituksetta ja puskaradiot ovat taatusti huutaneet, koska jonoa riitti. Jopa niin paljon, että kaikki eivät ehtineet saada uutta yllätystukkaa. Ja sekös ihmisiä sapetti? Sapetti myös minua, kun luin ihmisten kommentteja Avantgarde Hair Fashionin Facebook-sivulta.

Innokkaille ilmaisen palvelun jonottajille tuli yllätyksenä muun muassa seuraavat asiat:
 • Ulkona oli kylmä. (Talvella Suomessa tuppaa olemaan pakkasta. Tuliko se oikeasti kenellekään yllätyksenä?)
 • Jonossa ei ollut ruoka- eikä juomatarjoilua. (Eikö ahneudella ole rajaa? Ilmaiseksiko sekin olisi pitänyt järjestää? Olisko voinut aatella ihan ite ja ennakoida eväillä? Narina tästä tuli mulle vähän yllätyksenä!)
 • Halukkaille ei jaettu vuoronumeroita eikä heille ilmoitettu arvioitua palveluaikaa. (Tai entä jos olisi vaan tehty tämäkin ajanvarauksella, ettei ihmisten vain tarvitse tehdä mitään muuta kuin tulla paikalle saadakseen jotain ilmaiseksi. Tuliko tämäkään yllätyksenä, häh?)
 • Kampaajia oli liian vähän ja paikalla olevat olivat liian hitaita. (Kampaamoissa on yleensä tietty määrä asiakaspaikkoja ja kampaajia. Tuliko yllätyksenä, häh? Väreillä on vaikutusaika, jota on noudatettava. Tuliko yllätyksenä, häh?)
 • Loppuunmyyty -lappu lyötiin ovelle, kun kädet olivat täynnä töitä aamunkoittoon. (Jonosta saa poistua, kun lappu laitetaan luukulle. Olisiko sekin pitänyt erikseen jokaiselle käydä sanomassa henkilökohtaisesti vai miksi jono jäi vaikka uusia ei enää voitu ottaa. Ei ehkä ole järkeä jäädä odottamaan, että josko joku sisälle jo päässyt muuttaakin mielensä ja lähtee pois kesken kaiken. Tuliko tämäkään yllätyksenä, että rajallisella ajalla ei pystytä enempään kuin pystytään?)
Mikä ihme meihin suomalaisiin menee jonottaessa ilmaista palvelua? Epäilemättä on asioita, joita olisi voitu miettiä etukäteen tarkemmin. Jos kampaajat olisivat olleet kadulla tarjoilemassa lämpimiä juomia ja pikkupurtavaa, niin kuka niitä hiuksia sitten olisi laittanut? Olen järkyttynyt negatiivisesta palautteesta, vaikka ymmärränkin pettymyksen ilman jäämisestä. Suosio taisi yllättää kaikki osapuolet. Uskon, että seuraavaan kertaan ollaan osattu valmistautua paremmin. Jos siitä nyt mitään apua on, koska suomalainen valittaa aina. Mitä siitä, jos toiset uhraavat yöunensa ja vapaa-aikansa puhumattakaan siitä, että ei ne värit kampaamollekaan ilmaisia ole. Sylettää!

Kaikesta huolimatta ne, jotka onnistuivat saamaan uuden tukan ovat tyytyväisiä. Ja ajatus Kampaajien Taiteiden yöstä on edelleen loistava. Hyvä Avantgarde, tätä lisää!

5 kommenttia:

 1. ARAGH! Menin sitten lukemaan =)
  "Harmittaa että Avantgarde pilasi hienon idean huonolla toteutuksella. Kampaamo ei huomioinut miltään osin odottavia ihmisia koko illan aikana. Hyvää työtä sisällä näemmä tehtiin (tosin melkoisen hitaasti), mutta todellinen asiakaspalveluhenki oli tiposen tiessään. Palvelu keskittyi Sosiaalisessa mediassa hypetykseen, niinkun eräs herra täällä kommentoi. Harmittaa... Ja kuuleman mukaan olette poistaneet huonoja palautteita tältä sivustolta. Miksi moinen?",
  Haahah, ja joku ehdottaa isoa hallia tilaksi :D Ei oo todellisia nuo nillipellet =) Ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kyllä. Kun ilmaiseksi saa, niin pitäähän sitä osata vaatia jotain vielä parempaa. Ehkä ensi vuonna sitten halli, joka varta vasten kustannetaan kampaamotiloiksi pesu- ja asiakas-paikkoineen. Odotustilaan hankitaan myös kunnon viihdekeskukset, ettei odottavilla käy aika pitkäksi. Pitopalvelukin on tilattu, jotta arvon päät saavat arvoistaan ruokaa. :D

   On ne ihania, mutta myös hiukan ärsyraivostuttavia. :D

   Poista
 2. Ihmisiltä katoaa aina todellisuudentaju, kun jotain on ilmaiseksi tarjolla. Jengi ei tajua, että ne kampaajatkin on ihmisiä, mahdollisesti yrittäjiä, jotka haluavat tehdä jotain kivaa ja aivan ilman korvausta. Kyseessä ei ollut mikään kansallinen hyväntekeväisyys, jossa kaikkien olisi kuulunut saada ilmaiseksi uusi kampaus ja mielellään vielä pullaa odotellessa.

  Tai siis moni varmasti kyllä tajuaa ja reagoi asioihin normaalisti, mutta nämä nillittäjät ovat valitettavasti kovaääninen joukko, joka pilaa aina jutut kaikilta muiltakin.

  Olisko sitten pitänyt jättää se lappu laittamatta sinne ovelle ja antaa ihmisten jonottaa kuuteen asti aamulla toivorikkainen, että jos vielä vaikka ehtisi? Mikähän meteli siitä olisi syntynyt? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan varma törmäsinkö kommenteissa myös sellaiseen, että kun joltain kodinkoneliikkeeltä oli loppunut tuote, jota oli rajoitettu määrä, niin vaihtoivat sen toiseen eikä asiakas jäänyt silloinkaan ilman. En vain ymmärtänyt, kuinka sitä voi verrata tapahtumaan, jossa ihmiset tekevät työn? Vaikka varmasti pullan ja kaakaon tarjoilu jonossa olijoille, olisi ehkä vienyt terää valittajilta.

   Olet kyllä oikeassa siinä, että tuskin se koko ulosjäänyt porukka on reagoinut metelöimällä, vaan pelkästään osa niistä. Ja sitten on vielä ne, jotka itse eivät olleet siellä päinkään, mutta eivät voi jättää tilaisuutta välistä, kun kerrankin pääsee antamaan kritiikkiä.

   Heh, ensi kerrallahan voisikin kokeilla sitä, että ei ilmoiteta ollenkaan edes lapulla ja ensimmäisille asiasta mainitsemalla. Luulisi siinä kohtaa huomaavan, että se lappusysteemi oli paljon parempi kuin se, että kampaajat vaan lähtevät aikarajat täytyttyä kotiin. :D

   Poista